Keresés ebben a blogban

2013. máj. 1.

Lakásriasztó távfelügyelet biztosítása több féle módon

A lakásriasztó távfelügyelet biztosítása több féle módon történhet.

A lakásriasztó távfelügyelethez első sorban egy jól működő riasztó rendszerre van szükség. A lakás riasztó távfelügyelet működéséhez szükség van egy átjelzőre, amely a riasztó jelzéseit továbbítja a lakás riasztó távfelügyeletet biztosító cég diszpécser központjába. Jelenleg a legbiztonságosabb jelátviteli mód a GPRS alapú jelátvitel. Ma már szinte minden távfelügyeletet biztosító cég legszívesebben ezt alkalmazza, és megbízhatóság szempontjából is érdemes ezt a megoldást választani.

A lakásriasztó távfelügyeletnek két típusa van. Az egyik az értesítéses lakás riasztó távfelügyelet a másik a kivonulós lakásriasztó távfelügyelet.

Az értesítéses lakás riasztó távfelügyelet esetén a diszpécser a jel beérkezése után értesíti az ügyfél által megadott telefonszámokat a riasztásról. A lakás riasztó távfelügyelet ezen típusát akkor ajánlatos választani, ha van olyan megbízhat személy a családban, baráti körben, aki az értesítés után ellenőrizni tudja a lakást, illetve meg tudja nézni, hogy miért is történt riasztás.

A másik a kivonulós lakásriasztó távfelügyelet. Ez azért is előnyösebb választás, mert ebben az esetben nem csak az értesítés történik meg, de egy járőrt is küld a diszpécser a helyszínre, hogy ellenőrizze a riasztás okát. Így adott esetben a járőr elkapja a behatolót és értesíti a rendőrséget.Általában nem sok eltérés van a két fajta lakás riasztó távfelügyelet ára között. Így érdemesebb a második lehetőséget választani, de mindenkinek magának kell eldöntenie mennyire éri meg a lakás védelme.