Keresés ebben a blogban

2012. márc. 30.

Riasztó, hogyan biztonságosabb?


2012-őt írunk, és még mindig megy bűnözés. Ahogy fejlődik a világ, úgy fejlődnek vele a bűntények is. A bűnözés már-már művészetté alakult. Hogyan tudjuk mégis megvédeni magunkat, családunkat, értékeinket?

Erre egy összetetten egyszerű választ tudok adni. Riasztó. Egyszerű szó, összetett jelentéssel.  Miért is összetett? Elmondom.

Azzal, hogy megvásárolja riasztó rendszerét, még önmagában nem védte meg nincs biztonságban. Azt is elmondom, hogy miért. Tegyük fel, hogy megvan a riasztó rendszere (amit vagy egy riasztóbolt kínálatából vásárolt vagy szakember szerelt be Öhöz), és Ön nem tartózkodik otthon. Jön a betörő, nem tudja, hogy van riasztó rendszere, feltöri a lakást, bemegy, elkezd sípolni a riasztó, a betörő megijed… vagy nem… és amit talál, azzal elmenekül. Önt nem védte meg a riasztó, a betörő elvitte értéktárgyait. Most elmondok, még egy forgatókönyvet. Tegyük fel, hogy elfelejti bekapcsolni a riasztó rendszerét, elmegy lefeküdni. Éjjel a betörő behatol, észreveszi, hogy Ön otthon van, és magára támad. A riasztó megint nem védte meg. Mindezeket el lehet kerülni, hogyha a riasztó rendszere össze van kapcsolva a távfelügyelettel.

A távfelügyelet, nagyon sok mindenben segítségére lehet. Ha nem tartózkodik otthon, akkor sincs semmilyen baj, hiszen abban a pillanatban, ahogy a riasztó megszólalt, egy járőr már indul is ingatlanához. Ezzel meg tudja akadályozni akár a betörő menekülését is. A járőrök érkezésükkor, biztosítják a helyszint, és ha úgy ítélik meg, hogy ténylegesen betörés történt, értesítik Önt, valamint a megfelelő hatóságokat. Azzal, hogy biztosították a helyszínt, a betörőnek nagyon megnehezítik a dolgát, ha még a lakásban tartózkodik, valamint ha menekül, ha nem is tudják elfogni, de már az arcát látták, így nagyobb erővel tud a rendőrség nyomozni. Ez a jobbik eset, de mit lehet tenni abban az esetben, ha a fent említett forgatókönyv lép érvénybe?

Otthon van, alszik, és hallja, hogy valaki betört. A riasztó nem szólalt meg. Erre az estre van a pánik gomb. A pánik gomb jelen van a riasztó kezelőjén, vagy külön is kibővítheti rendszerét akár több pánik gombbal, amit a lakás különböző pontjaiban lehet elhelyezni, valamint, létezik távirányító is, amivel a riasztót lehet kezelni, ezen ugyanúgy jelen van a segélyhívó gomb. Ha ezt a gombot megnyomja, a távfelügyeletnél azonnal jelzi, hogy Ön szorult helyzetben van, és küldik a járőrt valamint a rendőrséget. Ebben az esetben nem szólal, meg a riasztó szirénája nehogy megijedjen a behatoló és valami butaságot csináljon. Önnek semmi dolga nem lesz, csak csendben várja, amíg kiérkezik a rendőrség.

Amint látják kedves olvasók, a technológia fejlődik, így a mi biztonságunk is nő, ne féljünk kihasználni a technológia által nyújtott segítséget. Egy kis erőfeszítéssel, biztonságot adhat családjának, és értékeinek.